הכנת מדרסים

Doctor preparing orthopedic insoles for a patient on his studio

מדרס המוכנס לנעליים משנה את עומס משקל הגוף על כפות הרגליים על ידי תמיכה ברקמות רכות, שינוי היציבה, בלימת זעזועים, הפחתת כאב ושיפור הנוחות.

קיימות מספר שיטות לאיסוף נתונים במטרה להכין מדרסים המותאמים ללקוח

שיטת המחשב

בשיטה זו יש הנבדק דורך בעמידה על משטח עם חיישנים (סנסורים) על מנת לקבל תמונה דו-ממדית של דריכה במצב סטטי.

לאחר מכן ניתן לספק מדרסי מדף מוכנים מראש על פי תוצאות התפלגות עומס הדריכה והתמונה הדו-ממדית שהתקבלה, או לחלופין להכין מדרס חדש אשר מותאם לכף הרגל בצורה מדויקת יותר.

שיטת המדף

מדרס בשיטה זו מוכן מראש ונעשה לפי תבנית מוכנה של מידות נעליים. למדרס מסוג זה מאפיינים כגון בלימת זעזועים ותמיכה לקשת כף הרגל, דבר שנחוץ לפעילויות מסוימות.

החיסרון במוצר זה הוא ההכנה מראש על פי תבנית כללית ולא לפי תבנית של כף רגל ספציפית, לכן לעתים הוא לא מתאים למבנה רגל אישי ששונה מהתכנון המקורי של המדרס, ולא מספק לו תמיכה.

שיטות ההטבעה בקופסת ספוג

העתקת תבנית הרגליים נעשית באמצעות הטבעתן בתוך קופסת ספוג לצורך קבלת תמונה תלת ממדית מדויקת יחסית של כף הרגל. הספוג שבקופסה הוא חומר שמקבל את צורת הרגל רק אם הרגל מוכנסת בלחץ.

קיימות מספר גישות לשימוש בקופסת ההטבעה. ב Fit Step Pro מעבדים את הגבס במעבדות אבחון ייחודיות במרכז המו"פ לקביעת תנוחה ויציבה אופטימלית.

ישנם סוגי מדרסים בהם נדרשת עבודה מדויקת של מכונת תפירה על מנת לייצר את התפרים בצורה המושלמת לנעל שתתאים למדרס.

שיטת E.F.S

בשיטה זו משתמשים בתחבושות גבס והרגל מוחזקת ללא עומס לצורך המדידה, אולם לא מתבצעת העתקת הרגל כפי שהיא. בשיטה זו מעוצב הגבס על הרגל למצב האידאלי-אופטימלי הנכון לרגל. התוצאה המתקבלת היא שבכל דריכה (בזמן עמידה, הליכה, ריצה וגם נחיתה מניתור) הרגליים תמיד ידרכו בצורה האופטימלית.

המדרס תומך את כף הרגל לכל אורכה והוא בעל שוליים גבוהים שגורמים לחביקה טובה יותר של הרגל ומניעת "קריסתה" לצדדים (ובכך גם הקטנת הבלאי של הנעליים). הבעיה בשיטה זו היא שלא מתקבל גוף גבס קשיח הניתן לעיבוד מדוייק כמו בהטבעת גבס. גם שיטה זו מיושמת במכוני Fit Step Pro.

השיטה האמריקנית

לפי גישה זו האדם שלוקח את המידות אינו האדם שמייצר את המדרסים, אלא הם מיוצרים לרוב במעבדה שעשויה להיות מרוחקת יחסית. מדרסים שמיוצרים בשיטה זו נקראים גם "מדרסים פונקציונליים".

בשיטה זו, העתקת הרגל נעשית כשהרגליים ללא עומס ובמצב נייטרלי, באמצעות חבישה בתחבושות גבס. התוצר הסופי הוא מדרס קשיח, שמתייחס לעקב ולקשת האורכית של כף הרגל בלבד, כשבחלק הקדמי יש ריפוד ישר. זהו מדרס הנמצא מתחת לכף הרגל בלבד, ולא מסביב לה.

ההסבר לכך הוא שהפילוסופיה האמריקנית מתייחסת לכל מצב של אי נוחות בכפות הרגליים, כאפשרי לטיפול בדרך של שינוי הדריכה בחלק האחורי של כף הרגל. במדרסים אלה אין ריפוד הולם, דבר בעל חשיבות כשמדובר בסוכרת, במחלות מפרקים ובפעילות ספורטיבית.

תמיד זמינים בוואסאפ
מלאו פרטים ונחזור בהקדם



    ?יש שאלות

    השאירו מספר טלפון ונציג שלנו יחזור אליכם

    חייגו עכשיו פנייה בווטסאפ